Over ons

Sinds 1997 is Zwemschool Marieke gevestigd in hotel Spaander te Volendam. Zwemschool Marieke is gespecialiseerd in individueel zwemonderwijs voor kinderen.
Er wordt opgeleid voor de officieel erkende diploma’s A, B en C en Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Er wordt zwemles gegeven in groepjes van maximaal 4 kinderen. Dit betekent dat er in de les ruimte is voor persoonlijke begeleiding van uw kind. Door de kleine groepjes kan aan elke leerling de aandacht gegeven worden die het op dat moment nodig heeft. Veel voorkomende problemen (faalangst, watervrees, concentratieproblemen enz.) kunnen dan ook beter opgelost worden. De meest gebruikelijke startleeftijd ligt rond de 5 jaar. De grootste groep (zo'n 90 %) zwemt voor het A diploma af tussen de 60 en 70 zwemlessen van een half uur. Op jongere leeftijd beginnen mag wel maar zal altijd langer duren. Verdere voordelen: iedere leerling zwemt op zijn/haar eigen niveau, er is meer oog voor de kwaliteit van de geleerde zwemslagen en over het algemeen halen de leerlingen sneller hun diploma.

Wij hebben geen leerlingvolgsysteem omdat onze zwemschool klein en vooral persoonlijk wil zijn. U kunt bv na iedere 10 weken met je juf overleggen of uw zoon of dochter nog de gemiddelde leerweg volgt. verder kunt u altijd vragen stellen tijdens de kijklessen die er eens in de 3 maanden zijn, of mocht u een uitgebreide vraag hebben even de zwemschool bellen of mailen.

U kunt vrijblijvend een kijkje komen nemen gedurende de zwemlestijden. Hotel Spaander (alle zwemdagen) of het Marinapark (woensdag).

Team Zwemschool Marieke bestaat uit de volgende gediplomeerde instructeurs: juf Marieke, juf Anneke en juf Jennifer

Nieuws

Wachtlijst

25-02-2022

Er is weer plek vrij om direct te starten met zwemlessen! Bekijk details »

Floatfit

05-10-2017

voor lestijden zie: (zwem)lestijden maximaal 5 personen dus kleinschalig! Bekijk details »

Contact

Zwemschool Marieke
Tel: 06 - 25 09 26 07

Art hotel Spaander
Haven 15-19
1131 EP Volendam

Marinapark Volendam
Pieterman 1
1131 PW Volendam