Over ons

Sinds 1997 is Zwemschool Marieke gevestigd in hotel Spaander te Volendam. Zwemschool Marieke is gespecialiseerd in individueel zwemonderwijs voor kinderen.
Er wordt opgeleid voor de officieel erkende diploma’s A, B en C.

Er wordt zwemles gegeven in groepjes van maximaal 3 kinderen. Dit betekent dat er in de les ruimte is voor persoonlijke begeleiding van uw kind. Door de kleine groepjes kan aan elke leerling de aandacht gegeven worden die het op dat moment nodig heeft. Veel voorkomende problemen (faalangst, watervrees, concentratieproblemen enz.) kunnen dan ook beter opgelost worden. De meest gebruikelijke startleeftijd ligt rond de 5 jaar. De grootste groep (zo'n 90 %) zwemt voor het A diploma af tussen de 60 en 70 zwemlessen van een half uur. Op jongere leeftijd beginnen mag wel maar zal altijd langer duren. Verdere voordelen: iedere leerling zwemt op zijn/haar eigen niveau, er is meer oog voor de kwaliteit van de geleerde zwemslagen en over het algemeen halen de leerlingen sneller hun diploma.

Wij hebben geen leerlingvolgsysteem omdat onze zwemschool klein en vooral persoonlijk wil zijn. U kunt bv na iedere 10 weken met je juf overleggen of uw zoon of dochter nog de gemiddelde leerweg volgt. verder kunt u altijd vragen stellen tijdens de kijklessen die er eens in de 3 maanden zijn, of mocht u een uitgebreide vraag hebben even de zwemschool bellen of mailen.

U kunt vrijblijvend een kijkje komen nemen gedurende de zwemlestijden. in hotel Spaander

Team Zwemschool Marieke bestaat al jaren uit de volgende gediplomeerde instructeurs: juf Marieke en juf Jennifer

Algemene info NRZ, de zwembond waar wij aangesloten zijn voor het enige echte zwem ABC:

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk wettelijk niet geregeld. De verschillende zwemdiploma's leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma's en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid.

Dit geeft je als ouder 4 zekerheden:

Gediplomeerd en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma's A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiele diploma's worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemopleiding wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.

Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl

Nieuws

2023

30-01-2023

De wachtlijst voor heel 2023 zit vol, vanaf half 2024 is er weer ruimte om in te schrijven Bekijk details »

Contact

Zwemschool Marieke
Tel: 06 - 25 09 26 07

Art hotel Spaander
Haven 15-19
1131 EP Volendam

Marinapark Volendam
Pieterman 1
1131 PW Volendam